ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο κόκκινη Φαρίνα
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο κόκκινη Φαρίνα
250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
4 αυγά
1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο
15 φέτες ζαμπόν κοτόπουλο κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 1/2 φλιτζ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα ή άλλα κίτρινα τυριά της αρεσκείας σας
λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι
4 αυγά
1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο
15 φέτες ζαμπόν κοτόπουλο κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 1/2 φλιτζ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα ή άλλα κίτρινα τυριά της αρεσκείας σας
λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ώσπου να αφρατέψει και ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα.
- Προσθέτουμε το γάλα και ρίχνουμε σταδιακά λίγη-λίγη τη φαρίνα στο μείγμα και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένας χυλός αφράτος.
- Προσθέτουμε το ζαμπόν, το μαϊντανό, και το τυρί και χτυπάμε για να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα.
- Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου