
ΜΥΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ
Υλικά (υλικά για 4 μερίδες)
- 1800 γρ. μύδια φρέσκα
- ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 φύλλα δάφνης
- 6 κλαδάκια θυμάρι
- 1 κούπα λευκό κρασί
- 3 κ.σ. μαϊντανός, χοντροκομμένος
Εκτέλεση
Πλύντε τα μύδια με κρύο τρεχούμενο νερό,
αφαιρέστε το χνούδι που έχουν στα πλάγια
και τυχόν όστρακα που είναι κολλημένα πάνω τους.
Εάν κάποια όστρακα είναι ήδη ανοιχτά, πετάξτε τα.
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι
μαζί με τα φύλλα δάφνης και το θυμάρι για μερικά λεπτά σε μέτρια φωτιά
μέχρι να γίνουν ένα διάφανο μείγμα.
Προσθέστε τα μύδια και το κρασί.
Σκεπάστε το τηγάνι και αφήστε να πάρουν βράση για 4-5 λεπτά
μέχρι να ανοίξουν όλα τα μύδια. Πετάξτε όσα μύδια δεν ανοίξουν.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου