- 16 μπαρμπούνια
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 3 κλωνάρια δενδρολίβανο
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. σπόρους γλυκάνισου
- 1κ.γλ. λευκό πιπέρι και αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Αφαιρούμε τα λέπια και τα εντόσθια
από τα ψάρια και τα πλένουμε καλά.
Παίρνουμε τα φυλλαράκια από το δεντρολίβανο
και τα πλένουμε καλά.
Σε ένα ταψί βάζουμε το ξύσμα, το ελαιόλαδο,
τους σπόρους γλυκάνισου ,αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε τα μπαρμπούνια ,
τα γυρνάμε και από τις 2 πλευρές και τα αφήνουμε
να μαριναριστούν για καμιά ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 και τα ψήνουμε
με την μαρινάδα τους για περίπου 20 λεπτά.
Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή λαχανικά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου