Πορτοκαλόπιτα της Χριστίνας
Υλικά για την πορτοκαλοπιτα
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
4 αυγά
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
2 βανίλιες
1 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για το σιρόπι :
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
Φλούδα από ένα πορτοκάλι
Η συνταγή αυτή είναι πολύ εύκολη και μέσα σε 35 λεπτά έχουμε μια πεντανόστιμη πορτοκαλοπιτα,
η οποία μπορεί να μας συνοδεύσει είτε ως πρωινό είτε ως επιδόρπιο μετά από ένα απολαυστικό γεύμα!
Ιδανικός συνδυασμός να σερβιριστεί με μια μπάλα παγωτό βανίλια η καϊμάκι !Καλή μας απόλαυση !!!!
Διαδικασία :Το φύλλο κρούστας το αφήνουμε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου και μόλις αρχίσει
να έχει την επιθυμητή θερμοκρασία το σπάμε σε μικρά κομματάκια και το βάζουμε σ' ενα πυρέξ.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα 4 αυγά και προσθέτουμε ένα ένα τα υλικά.
Στην συνέχεια τα βάζουμε όλα μαζί στο πυρέξ.Προθερμαίνουμε το φούρνο για 5 λεπτά στους 200 βαθμούς
και έπειτα βάζουμε την πορτοκαλοπιτα στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για 30 λεπτά.
Καλή επιτυχία 😊😊😊🍰
Χριστίνα
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
4 αυγά
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
2 βανίλιες
1 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για το σιρόπι :
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
Φλούδα από ένα πορτοκάλι
Η συνταγή αυτή είναι πολύ εύκολη και μέσα σε 35 λεπτά έχουμε μια πεντανόστιμη πορτοκαλοπιτα,
η οποία μπορεί να μας συνοδεύσει είτε ως πρωινό είτε ως επιδόρπιο μετά από ένα απολαυστικό γεύμα!
Ιδανικός συνδυασμός να σερβιριστεί με μια μπάλα παγωτό βανίλια η καϊμάκι !Καλή μας απόλαυση !!!!
Διαδικασία :Το φύλλο κρούστας το αφήνουμε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου και μόλις αρχίσει
να έχει την επιθυμητή θερμοκρασία το σπάμε σε μικρά κομματάκια και το βάζουμε σ' ενα πυρέξ.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα 4 αυγά και προσθέτουμε ένα ένα τα υλικά.
Στην συνέχεια τα βάζουμε όλα μαζί στο πυρέξ.Προθερμαίνουμε το φούρνο για 5 λεπτά στους 200 βαθμούς
και έπειτα βάζουμε την πορτοκαλοπιτα στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για 30 λεπτά.
Καλή επιτυχία 😊😊😊🍰
Χριστίνα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου