airtickets

λευκα ειδη

e-table

FOLLIE FOLLIE

SUGAR FREE

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Αγαπημένο μικρών και μεγάλων...

ΡΥΖΟΓΑΛΟ
Yesterday's inspiration....a healthier gluten-free vegan version of Greek rice pudding (rizogalo)... #rizogalo #greekricepudding #greekvegan #ricepudding  #vegan #dairyfree #eggfree #ριζογαλο #glutenfreevegan #glutenfree #greekdesserts by theolivetreebakery: ΥΛΙΚΑ 
1λίτρο γάλα 
250 γραμμάρια ρύζι γλασέ  
  5 - 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη  
2 κουταλιές του γλυκού κορν φλάουρ   
1 βανίλια 
  1 πρέζα αλάτι  
  2 κούπες νερό   
Κανέλα για πασπάλισμα   
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε κατσαρόλα τις δύο κούπες νερό, το ρύζι και το αλάτι να σιγοβράσουν για 10 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Από το 1 λίτρο γάλα φυλάμε σε μπολάκι 5 κουταλιές της σούπας, όπου διαλύουμε το κορν φλάουερ. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια στο ρύζι που σιγοβράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συχνά, ώστε να μην κολλήσει το ρυζόγαλο μας. Έπειτα από 15 - 20 λεπτά περίπου προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουερ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Όσο είναι ζεστό το μοιράζουμε σε μπολάκια, περιμένουμε να κρυώσει λίγο πριν το πασπαλίσουμε με τη σκόνη κανέλας και το τοποθετήσουμε στο ψυγείο. 
      Καλή επιτυχία! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

public

ariane

trivago

ATENA GOLD

BODYSHOP

BODYTALK