airtickets

λευκα ειδη

e-table

FOLLIE FOLLIE

SUGAR FREE

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΗ!

ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ ΜΥΚΟΝΟΥ:
Για τη ζύμη

  • 200γρ. αλεύρι σκληρό
  • 1κ.γλ. αλάτι
  • 150γρ. βούτυρο σε κομματάκια
  • 50γρ. παρμεζάνα
  • 2-3 κ.σ. νερό
Για την γέμιση
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 400γρ. τυρί τύπου κατίκι ή ξινομυζήθρα
  • 6κ.σ. γάλα εβαπορέ
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κιλό πατάτες ψιλοκομμένες σε φέτες
  • αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι ,ρίχνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το τυρί και λίγο λίγο το νερό ανακατεύοντας τη ζύμη με μια σπάτουλα. καλύπτουμε το ζυμάρι με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για κανα τέτερτο.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα κρεμμυδάκια, το τυρί, το μαιντανό και το γάλα ,ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Με τα 2/3 της ζύμης ανοίγουμε φύλλο και το στρώνουμε σε λαδωμένο ταψάκι 23cm.
Τοποθετούμε στρώσεις από τις ψιλοκομμένες πατάτες και σκορπίζουμε από πάνω την γέμιση.Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Ανοίγουμε με το υπόλοιπο ζυμάρι φύλλο και καλύπτουμε την πίτα.Ενώνουμε τις άκρες των ζυμαριών με τα χέρια μέχρι να κολλήσουν.Αλείφουμε με λίγο γάλα την πίτα και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου στους 180 μέχρι να ροδίσει.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

public

ariane

trivago

ATENA GOLD

BODYSHOP

BODYTALK