airtickets

λευκα ειδη

e-table

FOLLIE FOLLIE

SUGAR FREE

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ
chocolate cake with chocolate ganache:

ΥΛΙΚΑ
·         1 μαργαρίνη
·         2 ποτήρια νερού ζάχαρη
·         4 κουτ. σούπας κακάο
·         8 κουτ. σούπας νερό
·         1 ποτηράκι του κονιάκ κονιάκ ή λικέρ της αρέσκειας σας
·         4 αυγά
·         1 1/2 ποτήρι νερού αλεύρι
·         1 μπέικιν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Σε μια κατσαρόλα βάζουμε η μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το κακάο και το νερό.
Τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν και να μην έχουν γρομπαλάκια. Τα αφήνουμε να πάρουν βράση. 'Όταν βράσουν ρίχνουμε το λικέρ και ανακατεύουμε. Το βγάζουμε από τη φωτιά. Σε ένα ποτήρι του νερού κρατάμε από το μείγμα της κατσαρόλας και το βάζουμε στο ψυγείο αμέσως.
 Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά για ένα λεπτό περίπου μέχρι να αφρατέψουν στο μίξερ. Ρίχνουμε  το αλεύρι λίγο λίγο και μετά το σοκολατένιο μείγμα της κατσαρόλας. Το χτυπάμε μέχρι να ανακατευτεί καλά.
 Βουτυρώνουμε μια φόρμα και την  αλευρώνουμε. Ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Όταν ψηθεί το ξεφορμάρουμε και ρίχνουμε το σιρόπι από πάνω, που είχαμε κρατήσει στο ψυγείο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
ΜΑΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

public

ariane

trivago

ATENA GOLD

BODYSHOP

BODYTALK