ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΥΛΙΚΑ
- 4 τορτιγιες
- 600γρ. φιλέτο κοτόπουλο
- 100γρ. καλαμπόκι κονσέρβα
- 1 μαρούλι
- 1 μικρό κινέζικο λάχανο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 500γρ. ντοματίνια
- αλάτι, πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- 1κ.σ. μέλι
- 200γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1κ.σ. μουστάρδα
- 4κ.σ. ελαιόλαδο
- ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
- λίγο τζίντζερ (αν θέλετε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μακρόστενες λωρίδες πάχους περίπου 2εκ.
Τις αλατοπιπερώνουμε, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε
σε αντικολλητικό τηγάνι για 3 περίπου λεπτά την κάθε πλευρά
(μπορούμε να τα βάλουμε και στο
γκριλ του φούρνου στους 200 για 15 λεπτά).Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε
σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας,
τα ρίχνουμε στα λαχανικά ανακατεύοντας
και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Μοιράζουμε το κοτόπουλο στις τορτίγιες
και από πάνω τα λαχανικά. Τυλίγουμε σφιχτά και είναι έτοιμες.
TIPS
- Για να γίνει πιο λιπαρή η σάλτσα αντί για γιαούρτι
- Αν μας αρέσουν τα πικάντικα μπορούμε να προσθέσουμε στα λαχανικά
Καλη σας όρεξη
Μαρία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου