Σολομός με κρούστα από φρυγανιά
2 φιλέτα ουράς σολομού χωρίς κόκκαλο (200 γρ. περίπου το καθένα)
ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
4 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι
1 κ.σ. λάδι
Για την κρούστα:
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα φιλέτα σολομού και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το ξύσμα του λεμονιού το χυμό το λάδι και το αλάτι. Ακουμπάμε τα φιλέτα του ψαριού σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί με το δέρμα προς τα κάτω και τα καλύπτουμε με το μίγμα. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το αναμιγνύουμε με την τριμμένη φρυγανιά, το αλάτι και το πιπέρι. Καλύπτουμε το σολομό με το μίγμα για την κρούστα και ψήνουμε σους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου στην άνω κάτω αντίσταση, ανάλογα το φούρνο που διαθέτουμε Συνοδέψτε με ρύζι πιλάφι ή και ψητά λαχανικά.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου