Υγειινοί νηστίσιμοι ρεβιθοκεφτέδες....
- Ρεβυθοκεφτέδες στο φούρνο
- ΥΛΙΚΑ
- 1/2 κιλό ρεβύθια
- 300 γρ ψιχα μπαγατικου ψωμιου βρεγμενη
- 2 κρεμμύδια
- 1 σκόρδο
- λίγο μαϊντανό
- λίγο νεράκι
- αλάτι
- πιπέρι
- ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε τα ρεβύθια από το βράδυ στο νερό.
- Αλέθουμε στο μούλτι τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα ρεβύθια και λίγο νεράκι.
- Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ψωμι το μαϊντανό ψιλικομμένο , το αλάτι και το πιπέρι
- Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε 5- 10 λεπτάκια.
- Πλάθουμε όπως τα μπιφτέκια (πλακουτσωτά) και μεταφέρουμε στο ταψί.
- Τα αλείφουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε σε στο γκριλ στους 200 βαθμούς για περίπου 20-30 λεπτά. (μόλις πάρουν χρώμα τα γυρνάμε προσεκτικά!)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου