airtickets

λευκα ειδη

e-table

FOLLIE FOLLIE

SUGAR FREE

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Νηστίσιμοι κολοκυθοκεφτέδες...υπέροχοι!!!

    Αφήνουμε τα ρεβύθια μας να μουλιάσουν απ' την προηγούμενη αφού έχουμε προσθέσει μαγειρική σόδα στο νερό τους. Την επομένη τα στραγγίζουμε και τα περνάμε απ' το μούλτι.  Βάζουμε τα πολτοποιημένα ρεβύθια σε ένα μπολ και προσθέτουμε σ' αυτό όλα τα υλικά μας. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε:













  • Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου

  • ΥΛΙΚΑ
  •  1 κιλό κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι 
  • 1 σκελιδα σκόρδο 
  • 5 κουταλιές σουπας καλαμποκάλευρο
  • 3 κουταλιές σούπας αλευρι που φουσκώνει μόνο του
  • Δυόσμος
  • Μαιντανός
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε κομμάτια, τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα αλέθουμε ελαφρώς και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αλέθουμε και αυτά. Βάζουμε σε μπολ τα τριμμένα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι , το σκόρδο, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά,  το ελαιόλαδο, τα άλευρα κοσκινισμένα,αλάτι, πιπέρι  και ανακατεύουμε με κουτάλι της σούπας να ανακατευτούν όλα τα υλικά καλά. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα για 30 λεπτά περίπου. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί, στρώνουμε λαδόκολλα και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε από το μείγμα κουταλιές, πλάθουμε στρογγυλό σχήμα ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε και τοποθετούμε στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

public

ariane

trivago

ATENA GOLD

BODYSHOP

BODYTALK