ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
- 1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο
- 1/2 κ.γλ. κανέλα
- 1/2 κ.γλ. σόδα
- 1/2 φλ. πορτοκάλι
- 1/2 φλ. γάλα
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 5 αυγά χωρισμένα κρόκος-ασπράδι
- 2 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. βούτυρο
- 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 βανίλια
- 1 κ.γλ. μπέικιν
- 1 1/2 φλ. τριμμένη καρυδόψιχα
- 1 φλουρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, την βανίλια και το μπέικιν. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη, μετά ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά.
Προσθέτουμε το ξύσμα ,το γαρύφαλλο και την κανέλα.
Σε ψηλό ποτήρι ανακατεύουμε την σόδα με το χυμό (προσοχή γιατί αφρίζει)
και το προσθέτουμε στο μίξερ. Μετά προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα.
Στο τέλος την καρυδόψιχα .Στο τέλος ζυμώνω με τα χέρια την μαρέγκα με το μίγμα,
προσθέτουμε το φλουρί και το τοποθετούμε σε ταψάκι βουτυρωμένο
και αλευρωμένο με 34-36 cm διάμετρο και ψήνουμε στους 170 για περίπου 45-50 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου