ΥΛΙΚΑ
- 1 1/2 κιλό σπανάκι
- 1 1/2 φλ.τσ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 5 κ.σ. βούτυρο
- τριμμένη φρυγανιά
- αλάτι, πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- 1 κουτί νερό
- 8 κ.σ. κοφτές αλεύρι
- 4 κ.σ. κοφτές βούτυρο
- 1 αυγό
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το σπανάκι,
το κόβουμε σε 2-3 κομμάτια και το ζεματάμε σε καυτό νερό.
Το αφήνουμε να στραγγίξει καλά . Λιώνουμε το βούτυρο, βουτυρώνουμε το ταψάκι
και με το υπόλοιπο περιχύνουμε το σπανάκι.
τώρα φτιάχνουμε την μπεσαμέλ.
Διαλύουμε το νερό με το γάλα και το ζεσταίνουμε . Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει ,
προσθέτουμε το αλεύρι και μετά το γάλα. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει
και προσθέτουμε και το αυγό.
Στρώνουμε στο ταψί μια λεπτή στρώση μπεσαμέλ ,πασπαλίζουμε με τυρί ,βάζουμε το σπανάκι
,πασπαλίζουμε με τυρί και τέλος ρίχνουμε και την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
Την πασπαλίζουμε με τυρί και την φρυγανιά .
Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου