airtickets

λευκα ειδη

e-table

FOLLIE FOLLIE

SUGAR FREE

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Μια υπέροχη τούρτα από τη Μαρία

ΤΟΥΡΤΑ ΧΕΛΩΝΑ
ΥΛΙΚΑ
1.Για το παντεσπάνι
  • 1 ποτ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 ποτ. ζάχαρη
  • 5 αυγά χωρισμένα (κρόκος-ασπράδι)
  • 2 βανίλιες
  • μαρμελάδα για την γέμιση
2.Για την γέμιση
  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 330 ml κρέμα γάλακτος
  • 250 ml γάλα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 2 κρόκους αυγού
  • 4 φύλλα ζελατίνης (σε νερό για να μαλακώσουν)
  • 1κ.σ. χυμό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε πρώτα από το παντεσπάνι.Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. Σε άλλο μπολ χτυπάμε την ζάχαρη, τους κρόκους το αλεύρι και τις βανίλιες. Μετά ανακατεύουμε και την μαρέγκα. Στρώνουμε στο ταψί του φούρνου λαδόκολλα ,ρίχνουμε την ζύμη στο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Μετά το αναποδογυρίζουμε αμέσως στρώνουμε την μαρμελάδα που μας αρέσει (φράουλα, φρούτα του δάσους ,βύσσινο), το κάνουμε ρολό και μόλις κρυώσει το κόβουμε σε ροδέλες πλάτους περίπου 0,5-1 εκατοστό.
Πάμε τώρα στην γέμιση.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη και τους κρόκους. Μόλις βράσουν αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης και το χυμό από το λεμόνι. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει μια αφράτη σαντιγί και προσθέτουμε το γιαούρτι και το κρύο μίγμα της κατσαρόλας.
Στην εσωτερική πλευρά ενός μπολ στρώνουμε σταυρωτά μεμβράνη και τοποθετούμε τα κομμάτια από το παντεσπάνι. Προσθέτουμε την γέμιση και το αφήνουμε στο ψυγείο. (Καλό είναι να την ετοιμάσουμε μια μέρα πριν).
Όταν κρυώσει την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

public

ariane

trivago

ATENA GOLD

BODYSHOP

BODYTALK