ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
- 6 αυγά
- 1 φλ. ζάχατη
- 2 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη
- 1κ.γλ. μπέικιν
- 1κ.γλ. κανέλα
- 1κ. γλ. γαρίφαλο
- 1 βανίλια
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 2φλ.ζάχαρη
- 2 φλ. νερό
- 1κ.σ. μέλι
- χυμό 1/2 λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να αφρατέψει
και προσθέτουμε μπέικιν , κανέλα γαρίφαλο. Στο τέλος προσθέτουμε την καρυδόψιχα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μαρέγκα με το υλικό του μίξερ με μία σπάτουλα.
Αλείφουμε ένα ταψάκι 30 cm με λίγο βούτυρο και ψήνουμε στους 170 στον αέρα μέχρι να ροδίσει.
Για το σιρόπι ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να πάρει βράση για 3 λεπτά.
Περιχύνουμε με το σιρόπι την καρυδόπιτα και
ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου