ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΑΛΑΤΕΣ
ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΣΑΛΑΤΑ
Κόβουμε τα κεφάλια και τους αφαιρούμε την ρίζα.
Τ α πλένουμε χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε
και τα βράζουμε σε μπόλικο νερό.
Στο μεταξύ καθαρίζουμε τα πράσινα φύλλα
με τα κοτσάνια τους, τα πλένουμε
και αφού βράσουν τα κεφάλια για κανα μισάωρο ,
ρίχνουμε τα πράσινα φύλλα.
Όταν βράσουν τα στραγγίζουμε ,τα ξεφλουδίζουμε
και τα κόβουμε σε λεπτές στρογγυλές φέτες.
Τα φύλλα με τα κοτσάνια τα ψιλοκόβουμε .Βάζουμε λάδι, ξύδι και αλάτι.
Σερβίρουμε σκέτα ή με σκορδαλιά.
ΥΛΙΚΑ
- 1 1/2 φλ. τσαγιού πατάτες βρασμένες και ψιλοκομμένες
- 1/2 φλ. τσαγιού φασόλια ξηρά βρασμένα
- 1/2 φλ. τσαγιού φασόλια πράσινα
- 1 φλ. τσαγιού αρακάς φρέσκος ή κατεψυγμένος
- 1 φλ. τσαγιού παντζάρια βρασμένα και ψιλοκομμένα
- 1/2 φλ. καρότα βρασμένα και ψιλοκομμένα
- 1 κουτ.σούπας αγγουράκια τουρσί
- 1 κουτ. σούπας κάπαρη
- μαϊντανός
- 3-4 αυγά βρασμένα σφιχτά
- 2-3 φλ. μαγιονέζα
- ελιές
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα λαχανικά ,το καθένα ξεχωριστά, τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε
με άφθονο νερό. Τα κόβουμε όλα σε πολύ μικρά κυβάκια .
Τα βάζουμε σε ένα μπολ όλα μαζί , τα ανακατεύουμε , τα αλατοπιπερώνουμε
και προσθέτομε την μισή μαγιονέζα. Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και
δίνουμε ένα ορθογώνιο σχήμα.
Στρώνουμε την υπόλοιπη μαγιονέζα από πάνω και γαρνίρουμε με λίγα παντζάρια ,
αγγουράκια ,μαϊντανό και τις ελίτσες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου