airtickets

λευκα ειδη

e-table

FOLLIE FOLLIE

SUGAR FREE

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 500 ml γάλα
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο τριμ.
  • 1 κ.γλ. πάπρικα
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • 8 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
  • 3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. μανιτάρια
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 100γρ γραβιέρα
  • αλάτι ,πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα, το γάλα, το σκόρδο, μοσχοκάρυδο, πάπρικα και θυμάρι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.  Ρίχνουμε τις πατάτες να σιγοβράσουν για κανα 5λεπτο.Ανακατεύουμετις πατάτες ,τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε λαδωμένο πυρεξ.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ροδίζουμε το μπέικον και προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά. Μόλις μαραθούν τα ρίχνουμε στις πατάτες. Περιχύνουμε με την κρέμα ,αφού έχουμε αφαιρέσει τα σκόρδα.
Σκεπάζουμε με λαδόκολλα  και ψήνουμε για μισή ώρα. Μετά αφαιρούμε την λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με το τυρί. Ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

public

ariane

trivago

ATENA GOLD

BODYSHOP

BODYTALK