ΥΛΙΚΑ
- 1 κοτόπουλο
- 1 καρότο
- 1 κρεμμύδι
- 1 κλωνάρι σέλινο
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 φλ. Ρύζι
- 1 κ.γ κορν φλάουρ
- 2 αυγά
- 2 λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το κοτόπουλο.
Το βάζουμε σε μία μεγάλη βαθιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα λαχανικά. Σκεπάζουμε με νερό με περίπου 3 λίτρα νερό, για να το καλύπτει τελείως. Αφήνουμε να πάρει βράση. Αφαιρούμε τον αφρό με κουτάλα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μία πιατέλα, όπου και το διατηρούμε ζεστό και σκεπασμένο.
Σουρώνουμε το ζωμό. Αφαιρούμε τα λαχανικά. Βάζουμε ξανά το ζωμό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ρύζι. Βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί . Αλατοπιπερώνουμε. Τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά για να κοπεί ο βρασμός. Περιμένουμε λίγα λεπτά.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ στον χυμό λεμόνι.
Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα και λίγο λίγο ρίχνουμε -συνεχίζοντας το χτύπημα- το λεμόνι. Παίρνουμε λίγη σούπα από την κατσαρόλα και αραιώνουμε το αυγολέμονο, πάντα χτυπώντας το μίγμα με σύρμα.
Περιχύνουμε τη σούπα με το αυγολέμονο ανακινώντας τα υλικά.
Αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά.
Σερβίρουμε την κοτόσουπα ζεστή και ψιλοκόβουμε σε κάθε πιάτο λίγο κοτόπουλο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου