airtickets

λευκα ειδη

e-table

FOLLIE FOLLIE

SUGAR FREE

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Τα γεμιστά της Μαρίας

Υλικά
  • 10 ντομάτες
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 πιπεριές
  • 2 μελιτζάνες
  • 1,5 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 6-7 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένος δυόσμος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρύζι ανάλογα με τα λαχανικά
  • 2-3 πατάτες

Εκτέλεση
Διαλέγουμε μεγάλες στρογγυλές ντομάτες και στρογγυλά κολοκύθια για ευκολία.
 Κόβουμε  με ένα μυτερό μαχαιράκι ένα στρογγυλό κομματάκι από το μέρος του ομφαλού των λαχανικών. Το εσωτερικό των τριών  τοματών πολτοποιείται ξεχωριστά και το κρατάμε.  Σε ένα μπολ αδειάζουμε του σπόρους και την ψίχα από τα υπόλοιπα λαχανικά, αλατατοπιπερώνουμε εσωτερικά τα λαχανικά και τα τοποθετούμε στο ταψί.
 Τοποθετούμε στο μούλτι το περιεχόμενο του μπολ και πολτοποιούμε. 
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι με το κρεμμύδι να ξανθύνει,  προσθέτουμε τον πολτό , αλάτι, πιπέρι, τον δυόσμο και το ρύζι (για κάθε λαχανικό υπολογίζουμε μια χουφτίτσα ρύζι) μέχρι να μισοψηθεί το ρύζι. 
Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα λαχανικά κατά ¾ με την γέμιση αυτή και τα σκεπάζουμε με τα καπάκια τους. Από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και τον πολτό της τομάτας.
 Αν θέλουμε κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις τοποθετούμε ανάμεσα στα λαχανικά. 
Τα ψήνουμε στους 200-220ο πάνω κάτω σχάρα για περίπου μια ώρα. 
Συνοδεύουμε με φέτα. 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

2 σχόλια:

  1. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!!!
    ΑΛΛΑ :
    ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΟ ΓΚΟΥΡΜΕ ΦΑΓΗΤΑ (Π.Χ ΩΣ ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΣΟΥΣΙ)
    ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΡΟΥΧΑ (ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΜΑΣ ΒΑΛΑΤΕ;;;;)
    ΜΠΕΤΤΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

public

ariane

trivago

ATENA GOLD

BODYSHOP

BODYTALK