airtickets

λευκα ειδη

e-table

FOLLIE FOLLIE

SUGAR FREE

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ


ΥΛΙΚΑ
  • 250γρ μαργαρίνη
  • 2 φλ. Τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού βραστό νερό
  • ¾ φλ. Τσαγιού κακάο σκόνη
  • ¼ φλ. Τσαγιού κονιάκ
  • 1 βανίλια
  • 1 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 5 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει η ζάχαρη στη μαργαρίνη. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και 1 φλ. τσαγιού βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Προσθέτουμε το κονιάκ. Κρατάμε 1 φλ. τσαγιού γεμάτο από το σοκολατένιο υγρό για το τέλος. Βάζουμε τα  5 αυγά σε μπολ. Τα χτυπάμε με σύρμα. Προσθέτουμε τη βανίλια. Ανακατεύοντας με το σύρμα προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά στο υγρό της κατσαρόλας. Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι, πάντα ανακατεύοντας. Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο πυράντοχο σκεύος και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οc στον αέρα, στη μεσαία σκάλα, για 20΄. Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το χαράζουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το 1 φλ. τσαγιού υγρή σοκολάτα που κρατήσαμε.
Καλή επιτυχία
Μαρία Ζερβομπεάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

public

ariane

trivago

ATENA GOLD

BODYSHOP

BODYTALK