airtickets

λευκα ειδη

e-table

FOLLIE FOLLIE

SUGAR FREE

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΥΓΙΕΣ ΧΑΜΟΓΕΛΟ (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ )


 Θωμαή Κατσαρού DDS, MSc
                                                            Στρατιωτικός Χειρουργός Οδοντίατρος
Στο χθεσινό μας άρθρο τονίσαμε πόσο σημαντικό είναι είναι ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο. Αναλύσαμε την πιο συντηρητική μέθοδο που είναι η λεύκανση. Σήμερα συνεχίζουμε με πιο σύνθετες μεθόδους.

ΟΨΕΙΣ ΡΗΤΙΝΗΣ
Οι όψεις ρητίνης μπορούν να αλλάξουν το σχήμα ή το χρώμα του δοντιού, να καλύψουν κενά και να διορθώσουν φθαρμένα ή τριμμένα δόντια, δημιουργώντας ένα λευκό και ομοιόμορφο χαμόγελο. Πρόκειται για μία γρήγορη, απλή και πολύ οικονομική μέθοδο. Τα δόντια στις περισσότερες περιπτώσεις δεν τροχίζονται καθόλου, παραμένουν άθικτα, μόνο καθαρίζονται για να δεχθούν το υλικό. Η τεχνική αυτή αφορά την κάλυψη της μπροστινής επιφάνειας των δοντιών με σύνθετη ρητίνη. Η σύνθετη ρητίνη είναι το υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των «λευκών» σφραγισμάτων και χρησιμοποιείται ευρύτατα στην Οδοντιατρική, ενώ είναι απόλυτα δοκιμασμένο κι ασφαλές. Το νέο χαμόγελο μελετάται και σχεδιάζεται πρώτα στο εργαστήριο σε γύψινα ομοιώματα του στόματός σας προκειμένου να έχουμε πλήρη εικόνα του τελικού αποτελέσματος. Η μελέτη και η εφαρμογή τους είναι πλήρως εξατομικευμένη και γίνεται με βάση τις ανάγκες του κάθε ασθενή και των υπολοίπων χαρακτηριστικών του προσώπου του, προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι αρμονικό και αισθητικό. Η εφαρμογή πραγματοποιείται σε μία ή δύο συνεδρίες, ενώ είναι πιθανό να μη χρειαστεί ούτε η χρήση αναισθησίας. Τα πλεονεκτήματα τοποθέτησης όψεων ρητίνης είναι κυρίως ότι πρόκειται για έναν οικονομικό τρόπο αισθητικής αποκατάστασης, ότι τα δόντια δεν τροχίζονται ή τροχίζονται ελάχιστα, το γεγονός πως δεν απαιτείται αναισθησία, αφού πρόκειται για μια ανώδυνη διαδικασία. Επίσης σε περίπτωση που έχουμε μερική θραύση ενός τμήματος τους μπορούμε χωρίς να ανακατασκευάσουμε ολόκληρη την όψη να συμπληρώσουμε ρητίνη στο σημείο που έσπασε με σημαντικό κέρδος σε χρόνο και χρήμα για τον ασθενή. Στα μειονεκτήματά τους συγκαταλέγονται η πιθανή η απορρόφηση χρωστικών ουσιών, ιδιαίτερα σε καπνιστές, το ότι έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής σε σχέση με τις όψεις πορσελάνης και αντενδείκνυται σε ασθενείς με βρουξισμό.

ΟΨΕΙΣ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ
Οι όψεις πορσελάνης είναι λεπτές κεραμικές  αποκαταστάσεις  που τοποθετούνται  στην μπροστινή επιφάνεια των δοντιών και παρέχουν πολύ καλά αισθητικά αποτελέσματα. Χρησιμοποιούνται κυρίως για αλλαγή χρώματος και σχήματος των δοντιών, σε δόντια που έχουν πολλά και εκτεταμένα σφραγίσματα, σε δόντια που είναι αραιά μεταξύ τους για κλείσιμο του κενού, σε δόντια που έχουν αποχρωματιστεί από λήψη τετρακυκλινών, τραυματισμού ή νέκρωσης, σε ασθενείς που έχουν στραβά δόντια, αλλά δε θέλουν να υποβληθούν σε ορθοδοντική θεραπεία. Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε δύο ή τρία ραντεβού. Τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά και η διάρκειά τους πολύ μεγάλη.

ΟΛΟΚΕΡΑΜΙΚΕΣ ΣΤΕΦΑΝΕΣ
Οι ολοκεραμικές είναι νέου τύπου στεφάνες, απαλλαγμένες από μεταλλικό σκελετό. Φέρουν έναν πορσελάνινο σκελετό ο οποίος καλύπτεται με ειδικού τύπου κεραμικό υλικό. Η απουσία μεταλλικού σκελετού χαρίζει ανυπέρβλητη αισθητική και φυσικότητα σε αυτές τις αποκαταστάσεις, οι οποίες μπορούν πλέον να μιμηθούν την διαφάνεια και τον ιριδισμό του φυσικού δοντιού σε αντίθεση με τις μεταλλοκεραμικές στεφάνες που η παρουσία μεταλλικού σκελετού, ο οποίος αν και καλύπτεται εντελώς με πορσελάνη προσδίδει μια σχετική αδιαφάνεια στην τελική αποκατάσταση, ιδίως στο σημείο του αυχένα (δηλαδή κοντά στα ούλα).
Η αισθητική των προσθίων δοντιών όμως δεν αφορά μόνο τους σκληρούς οδοντικούς ιστούς (δόντια). Αφορά και τους μαλακούς (ούλα) και τους περιστοματικούς ιστούς. Για αυτό γίνεται πάντα μια πολύ προσεκτική ανάλυση του χαμόγελου του ασθενούς με εξωστοματικές, ενδοστοματικές φωτογραφίες και εκμαγεία από τον οδοντίατρο, ο οποίος ίσως χρειαστεί να συνεργαστεί με οδοντιάτρους άλλης ειδικότητας (περιοδοντολόγο, ορθοδοντικό κλπ).
Υπάρχουν οι κατάλληλες λύσεις για όλα τα αισθητικά προβλήματα ενός χαμόγελου. Και όλοι δικαιούμαστε ένα λαμπερό και φωτεινό χαμόγελο!!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

public

ariane

trivago

ATENA GOLD

BODYSHOP

BODYTALK