Υλικά Συνταγής
• Για τα μπιφτέκια
•1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
•2 κρεμμύδια τριμμένα
•2 ντομάτες τριμμένες
•3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
•2 κ.σ. κόκκινο ξίδι
•2 κ.σ. ελαιόλαδο
•1 κ.σ. ρίγανη
•αλάτι, πιπέρι
• Για τις πατάτες φούρνου
•8 πατάτες
•1 κ.σ. μουστάρδα
•1 κ.σ. ρίγανη
•2 λεμόνια (χυμός)
•½ φλ. ελαιόλαδο
•2 φλ. νερό
•αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες . Τις
βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό. Τις
ανακατεύουμε πολύ καλά να λαδωθούν παντού. Τις αδειάζουμε σε ταψί καθώς και όλα
τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ. Περιχύνουμε με το νερό και ψήνουμε στους 200°C
για 1 ώρα σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο, μέχρι να μαλακώσουν.
Βάζουμε τον κιμά σε μπολ, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις
ντομάτες . Στραγγίζουμε το ψωμί και το βάζουμε στον κιμά. Προσθέτουμε τη
ρίγανη, το αλατοπίπερο, το ξίδι και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε πολύ καλά για ν’
αφρατέψει το μείγμα καλά. Αν είναι σφιχτό, ραντίζουμε με λίγο νερό. Πλάθουμε τα
μπιφτέκια και τα αραδιάζουμε πάνω στις ήδη ψημένες πατάτες. Συνεχίζουμε το
ψήσιμο για 30΄ αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 200.
Μαρία Ζερβομπεάκου
Μαρία Ζερβομπεάκου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου