airtickets

λευκα ειδη

e-table

FOLLIE FOLLIE

SUGAR FREE

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

Κάτι εύκολο και πεντανόστιμο

Πατατοσαλάτα της Μαρίας 

Υλικά Συνταγής

1½ κιλό πατάτες βρασμένες με τη φλούδα τους
4 βρασμένα αυγά πολύ ψιλοκομμένα
4 κλωνάρια σέλερι πολύ ψιλοκομμένα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα
1 αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
3 κ.σ. ξίδι
1 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πατάτες (με τη φλούδα) και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τις καλύπτει. Τις αφήνουμε να βράσουν για 25΄-30΄ μέχρι να τρυπιούνται με τo πιρούνι.
Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό ώστε να πέσει η θερμοκρασία τους και να μπορούμε να τις πιάσουμε. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Τις βάζουμε σε μπολ.

Τις περιχύνουμε με το ξίδι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (αυγά, σέλερι, φρέσκα κρεμμυδάκια, αγγουράκι, πιπεριά, μαγιονέζα, άνηθο, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Ανακατεύουμε απαλά την πατατοσαλάτα και την αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.

Μαρία Ζερβομπεάκου

public

ariane

trivago

ATENA GOLD

BODYSHOP

BODYTALK