Πατατοσαλάτα της Μαρίας
Υλικά Συνταγής
1½ κιλό πατάτες βρασμένες με τη φλούδα τους
4 βρασμένα αυγά πολύ ψιλοκομμένα
4 κλωνάρια σέλερι πολύ ψιλοκομμένα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα
1 αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
3 κ.σ. ξίδι
1 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πατάτες (με τη φλούδα) και τις βάζουμε σε
κατσαρόλα με νερό να τις καλύπτει. Τις αφήνουμε να βράσουν για 25΄-30΄ μέχρι να
τρυπιούνται με τo πιρούνι.
Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό ώστε να
πέσει η θερμοκρασία τους και να μπορούμε να τις πιάσουμε. Τις ξεφλουδίζουμε και
τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Τις βάζουμε σε μπολ.
Τις περιχύνουμε με το ξίδι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα
υλικά (αυγά, σέλερι, φρέσκα κρεμμυδάκια, αγγουράκι, πιπεριά, μαγιονέζα, άνηθο,
αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Ανακατεύουμε απαλά την πατατοσαλάτα και την αφήνουμε
να παγώσει στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.
Μαρία Ζερβομπεάκου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου