airtickets

λευκα ειδη

e-table

FOLLIE FOLLIE

SUGAR FREE

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΥΓΙΕΣ ΧΑΜΟΓΕΛΟ


                                                                                                         
                                                                                              Θωμαή Κατσαρού DDS, MSc
                                                             Στρατιωτικός Χειρουργός Οδοντίατρος

Αναμφισβήτητα, ένα γοητευτικό και υγιές χαμόγελο είναι ένα από τα πιο βασικά στολίδια στο ανθρώπινο πρόσωπο. 
Προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη νεότητά μας, κάνοντας γυμναστική, προσέχοντας τη διατροφή μας, το δέρμα, τα μαλλιά μας, το ντύσιμό μας.

Τα σημάδια του χρόνου, όμως, φαίνονται και στα δόντια μας. Ένα «παραμελημένο» χαμόγελο προδίδει την ηλικία και τη φθορά του χρόνου ενώ αντίθετα, τα αστραφτερά, λευκά δόντια κάνουν κάθε πρόσωπο να δείχνει πιο όμορφο και φωτεινό..
Οι εξειδικευμένοι οδοντίατροι σήμερα έχουν στη διάθεσή τους υλικά που μπορούν με μικρές ή μεγαλύτερες παρεμβάσεις να προσφέρουν στους ασθενείς τους  πολύ καλά αισθητικά αποτελέσματα. (Λεύκανση, Όψεις Ρητίνης, Όψεις Πορσελάνης, Ολοκεραμικές Στεφάνες)
Ας ξεκινήσουμε με τη Λεύκανση

ΛΕΥΚΑΝΣΗ
Η πιο συντηρητική μέθοδος της αισθητικής οδοντιατρικής αλλά και συνάμα με τα καλύτερα αποτελέσματα, είναι η λεύκανση.  Ίσως να είναι η οδοντιατρική μέθοδος που χαίρει της μεγαλύτερης δημοσιότητας.  Παρότι όμως όλοι κάτι έχουμε ακούσει για αυτήν, είναι πολλές φορές που νιώθουμε μπερδεμένοι, δεν ξέρουμε τελικά αν κάνει κακό ή καλό, αν έχει αποτέλεσμα και ποιο θα είναι αυτό, αν ταιριάζει στη δική μας περίπτωση, πόσο διαρκεί κλπ. Διάφοροι παράγοντες (εξωτερικοί, εσωτερικοί ή συνδυασμός τους) προκαλούν δυσχρωμίες στα δόντια. Στους εξωτερικούς παράγοντες συγκαταλέγονται το κάπνισμα και διάφορες τροφές (καφές, κρασί, ανθρακούχα ποτά, εσπεριδοειδή κλπ), τραυματισμός, κακότεχνες οδοντιατρικές εργασίες,  ενώ στους εσωτερικούς η έκθεση σε υψηλά επίπεδα φθορίου, η λήψη τετρακυκλίνης, κληρονομικές αναπτυξιακές ανωμαλίες ή τραυματισμός κατά τη διάρκεια σχηματισμού του δοντιού. Η λεύκανση είναι μία μέθοδος που στηρίζεται στην εφαρμογή λευκαντικού παράγοντα (υπεροξείδιο του καρβαμιδίου ή υπεροξείδιο του υδρογόνου υπό μορφή gel) στην επιφάνεια των δοντιών.  Το gel αυτό διαπερνά την αδαμαντίνη του δοντιού, αντιδρά χημικά με τις χρωστικές που βρίσκονται βαθύτερα και τις διασπά αποχρωματίζοντάς τες, χωρίς να καταστρέφει την οδοντική ουσία.  Πρέπει να προηγείται πάντα καθαρισμός και απομάκρυνση των εξωγενών χρωστικών καθώς και η επίλυση προβλημάτων, όπως τα χαλασμένα δόντια και η ουλίτιδα. Το αποτέλεσμα αρχίζει να φαίνεται από τις πρώτες κιόλας εφαρμογές, καθημερινά.  Με την πάροδο των εφαρμογών το χρώμα βελτιώνεται και όταν φτάσει στο μέγιστο σταθεροποιείται.
Το χρώμα στο οποίο θα φτάσουν τα δόντια με τη λεύκανση, δεν είναι το ίδιο για όλους τους ανθρώπους και εξαρτάται από την ηλικία, το πόσο σκούρα είναι αρχικά τα δόντια, το αν τα δόντια έχουν κίτρινη ή γκριζωπή απόχρωση. Το αποτέλεσμα διαρκεί έως και πέντε χρόνια σταδιακά οπισθοχωρώντας.  Με αντίξοες στοματικές συνήθειες (έντονο κάπνισμα, κατανάλωση πολλών καφέδων, κόκκινου κρασιού κλπ) το αποτέλεσμα διαρκεί λιγότερο. Για αυτόν τον λόγο, συνιστούμε αναμνηστικές δόσεις μικρότερης διάρκειας (λίγων ωρών) κάθε ένα-δύο χρόνια, ώστε να διατηρείται λαμπερό και λευκό το χαμόγελο, για πολλά χρόνια.
Η λεύκανση όταν γίνει υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις είναι μία απόλυτα ασφαλής μέθοδος.  Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά σκευάσματα που υπόσχονται λευκά δόντια αλλά δεν είναι ελεγμένα ούτε φυσικά λευκαίνουν τα δόντια.   Τα υλικά που χρησιμοποιούνται χωρίς ιατρική καθοδήγηση συνήθως ταλαιπωρούν και απογοητεύουν.

Όταν η λεύκανση γίνεται υπό την καθοδήγηση έμπειρου οδοντιάτρου, είναι μια απόλυτα ασφαλής διαδικασία.  Το λευκαντικό gel δεν καταστρέφει την επιφάνεια του δοντιού αλλά τη διαπερνά και δρα επιλεκτικά στις χρωστικές ουσίες.  Συμπληρωματικά, τα καινούρια υλικά είναι εμπλουτισμένα με προστατευτικές ουσίες όπως φθόριο που ενισχύουν την άμυνα των δοντιών.

Σε ένα μικρό ποσοστό, η λεύκανση μπορεί να προκαλέσει παροδική ευαισθησία, η οποία όμως μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία. 

Αύριο θα συνεχίσουμε με τις όψεις ρητίνης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

public

ariane

trivago

ATENA GOLD

BODYSHOP

BODYTALK