
ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΥΛΙΚΑ
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
1 πορτοκάλι
1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
800 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1/2 πορτοκάλι (χυμός)
2 κ.σ. βαλσαμικό Ξίδι
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο
και ροδίζουµε τα µπριζολάκια 4΄-5΄ από κάθε πλευρά.
Τα βγάζουµε σε ένα πιάτο.
Στο ίδιο ελαιόλαδο ρίχνουµε το κρεµµύδι, το σκόρδο, το καρότο,
το σέλινο, τη φλούδα πορτοκαλιού και τα σοτάρουµε.
Σβήνουµε µε το κρασί και αφήνουµε περίπου 2΄-3΄ να εξατµιστούν
σχεδόν όλα τα υγρά. Προσθέτουµε τις ντοµάτες, τα µπριζολάκια,
το ξίδι και το χυµό πορτοκαλιού. Αλατοπιπερώνουµε.
Σκεπάζουµε το φαγητό και το σιγοβράζουµε για 20΄.
Βγάζουµε τα µπριζολάκια σε πιατέλα.
Βάζουμε τη σάλτσα στο µπλέντερ ,
την πολτοποιούµε και την ρίχνουμε στα μπριζολάκια.
Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές, ρύζι
Καλή όρεξη
Μαρία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου