airtickets

λευκα ειδη

e-table

FOLLIE FOLLIE

SUGAR FREE

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Οι Σεϋχέλλες της Εύβοιας



Τα Λιχαδονήσια βρίσκονται στην βορειοδυτική πλευρά της Εύβοιας, ανάμεσα στο Μαλιακό και το Βόρειο Ευβοϊκό κόλπο , στην προέκταση του αρχαίου ακρωτηρίου Κήναιο, απέναντι από τον οικισμό Κάβο. Απέναντι βρίσκεται το ακρωτήριο Κνήμιδα της Φθιώτιδας.





Αποτελούνται από τη Μονολιά τη Μεγάλη Στρογγυλή, τη Μικρή Στρογγυλή, το Στενό, τη Βαγιά, το Βορήα, το Λιμάνι, καθώς και από άλλους μικρούς σκοπέλους και μύρμηκες, που λέγονται Ποντικονήσια.




Η Μεγάλη Στρογγυλή είναι το νοτιότερο της συστάδας. Πήρε το όνομα του από το στρογγυλό σχήμα του. Είναι κατάφυτο νησί. Το νησάκι εξέχει απότομα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και πρέπει να είναι η κορυφή ενός υποθαλάσσιου ηφαιστείου. Έχει τοποθετηθεί φάρος.



Το νησάκι Μονολιά είναι μακρόστενο και έχει ένα μικρό όρμο που χρησιμεύει ως φυσικό λιμάνι.




Τα Λιχαδονήσια προσφέρονται για υποβρύχιο ψάρεμα και θαλάσσια σπορ (σκι, σερφινγκ).





Το σύμπλεγμα των νησιών είναι η δημιούργημα ηφαιστειώδους ενέργειας και αποτελεί έναν ενιαίο ηφαιστειακό σχηματισμό. Το ηφαίστειο λειτούργησε κατά την Τεταρτογενή περίοδο του Καϊνοζωϊκού αιώνα της προϊστορίας της γης. 



Μεγάλο τμήμα των νησιών βυθίστηκαν από μεγάλο σεισμό που έγινε το 426 π.Χ. Το όνομά τους οι Λιχάδες, το οφείλουν σύμφωνα με την μυθολογία στον Λίχα, τον δούλο του Ηρακλή, ο οποίος του παρέδωσε τον χιτώνα της Δηιάνειρας. 



Σύμφωνα με τον μύθο ο Ηρακλής θεώρησε υπαίτιο τον Λίχα για τον χιτώνα και τον εκσφενδόνισε στην θάλασσα. Από τα κομμάτια και το αίμα του σχηματίστηκαν οι Λιχάδες.


Μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις στην ευρύτερη περιοχή είναι η παρουσία μιας χαριτωμένης οικογένειας από Φώκιες, οι οποίες εδώ και μερικά χρόνια έχουν επιλέξει τα Λιχαδονήσια ως μόνιμη κατοικία τους. Τα Λιχαδονήσια είναι σήμερα πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός.





Τα Λιχαδονήσια απέχουν 15 λεπτά με σκάφος από τα Καμένα Βούρλα και είναι ένας μοναδικός προορισμός για μονοήμερες θαλάσσιες εκδρομές και εξερευνήσεις. Η πρόσβαση γίνεται είτε μέσω της οργανωμένης ημερήσιας εκδρομής με το καραβάκι από τη μαρίνα των Καμένων Βούρλων, είτε με ιδιωτικό σκάφος, που μπορείτε να νοικιάσετε στα Καμένα Βούρλα.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

public

ariane

trivago

ATENA GOLD

BODYSHOP

BODYTALK