ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΥΛΙΚΑ
· Για το κοτόπουλο
- 2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- Αλάτι, πιπέρι
- 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2-3 σκ. σκόρδο
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. λευκό κρασί
- 1 φλ. αρακά
· Για την κρέμα κοτόπουλου
- 3 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
- 1/2 φλ. αλεύρι
- 1 λίτρο ζωμό κότας
- 1 γάλα εβαπορέ
- αλάτι , μοσχοκάρυδο
· Για τα ζυμαρικά
- 1 πακέτο βίδες
- 1 φλ. παρμεζάνα
- 1/2 φλ. ψίχουλα ψωμιού ή φρυγανιά τριμμένη
- 2 κ.σ. βούτυρο γάλακτοςΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κοτόπουλο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC και αλείφουμε ένα μέτριο πυρέξ με βούτυρο γάλακτος.
Κόβουμε το κάθε φιλέτο στη μέση.
Σε τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά βούτυρο και 1 κουταλιά ελαιόλαδο.
Σε τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά βούτυρο και 1 κουταλιά ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4′ από κάθε πλευρά. Το αλατοπιπερώνουμε. Το βγάζουμε σε πιατέλα.
Αφήνουμε να κρυώσει και το ψιλοκόβουμε.
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε 2 κουταλιές βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 3´να μαραθούν.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3′.
Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για 2′ περίπου να πιούν τα υγρά .
Προσθέτουμε το μαϊντανό. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τον αρακά στο μπολ με το κοτόπουλο.
Ανακατεύουμε.
Για την κρέμα κοτόπουλου
Ζεσταίνουμε τ0 βούτυρο γάλακτος σε κατσαρόλα να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι.
Ανακατεύουμε με σύρμα και προσθέτουμε το ζωμό και το γάλα.
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε τον κρόκο ενός αυγού.
Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ και προσθέτουμε αλάτι
και το τριμμένο μοσχοκάρυδο.
Για τα ζυμαρικά
Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζουμε. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε
την κρέμα, το κοτόπουλο και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε στο ταψί.
Ανακατεύουμε το τυρί με τα ψίχουλα σε μπολ και πασπαλίζουμε την επιφάνεια.
Εδώ κι εκεί ακουμπάμε λίγο βούτυρο γάλακτος στην επιφάνεια.. Ψήνουμε για 25′.
Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη
Μαρία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου