airtickets

λευκα ειδη

e-table

FOLLIE FOLLIE

SUGAR FREE

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Ένα όμορφο μέρος που δεν θα πιστεύετε πως βρίσκεται στην Αθήνα!!

Μισή ώρα από την Ομόνοια, σε απόσταση 30 χλμ., στην ανατολική πλευρά της Πάρνηθας και σε υψόμετρο 600 μέτρων, το τοπίο δεν θυμίζει σε τίποτα το κέντρο της Αθήνας. Αντίθετα, έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με αυτό.
Μια λίμνη που δημιουργήθηκε κατά λάθος, για να χρησιμεύσει ως αποθήκη νερού για τα έργα της περιοχής. 
Το φράγμα που κατασκευάστηκε, συγκράτησε τα νερά μιας πηγής και έτσι δημιουργήθηκε η λίμνη, που πήρε το όνομά της από την κοντινή κορυφή Μπελέτσι, της Πάρνηθας, ανάμεσα στο πυκνό πευκοδάσος, τις βελανιδιές και τα πλατάνια, άγνωστη στους περισσότερους, περιμένει όλους να την εξερευνήσουν.




Η πρόσβαση στη λίμνη γίνεται μέσω της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας. Στην έξοδο προς Βαρυμπόμπη ακολουθείτε την κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Δεκελείας που οδηγεί στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Φτάνοντας στην οδό Αγίας Τριάδας, στρίβοντας αριστερά και ακολουθώντας την οδό Κίρκης, οδηγείται κανείς κατευθείαν στη λίμνη.


Έχει μέγιστη διάμετρο 130 μέτρα περίπου και μέγιστο βάθος 9 μέτρα. Έχει εξελιχθεί σε σημαντικό υδροβιότοπο, αλλά και μια υπέροχη βόλτα για τους Αθηναίους, που κάνουν τον κόπο να φύγουν λίγο έξω από την πόλη, ακολουθώντας τη διαδρομή από το Τατόι προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία.



 Οι τυχεροί μπορούν να δουν εδώ και ελάφια από τον βιότοπο της Πάρνηθας.Έχετε ακόμα τη δυνατότητα να περπατήσετε στο βουνό ή να πάτε μέχρι το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας 500 μέτρα πιο κάτω.




Ο χώρος προσφέρεται για ένα ωραίο πικνίκ καθώς υπάρχουν παγκάκια και ξύλινα τραπεζάκια.



 Να είστε βέβαια προετοιμασμένοι καθώς δεν υπάρχει καντίνα ή περίπτερο στην ευρύτερη περιοχή παρά μόνο στις Αφίδνες, γύρω στα 2-3 χιλιόμετρα μακριά.




Εκτός αυτού βέβαια υπάρχουν μια σειρά από καλές ταβέρνες στην ευρύτερη περιοχή.







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

public

ariane

trivago

ATENA GOLD

BODYSHOP

BODYTALK