airtickets

λευκα ειδη

e-table

FOLLIE FOLLIE

SUGAR FREE

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ

500 γραμ.κιμάς φρέσκος μοσχαρίσιος  1/2 και παραπάνω φραντζόλα  ψωμί βρεγμένο και στιμμένο πολύ καλά  [και με την κόρα ]  1 ...: ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 800 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος με χοιρινό
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί ή φρυγανιά μουσκεμένο και στυμμένο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι , πιπέρι
  • ελαιόλαδο και αλεύρι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Σε ένα μπολ απλώνουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι. Προσθέτουμε όλα τα υλικά: ψωμί, κρεμμύδια (με τα υγρά τους), αυγό, μυρωδικά και αλατοπίπερο.
2. Ζυμώνουμε το μείγμα, να ενωθεί καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄.  Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες και τους πλαταίνουμε με τις παλάμες μας. Στη συνέχεια τους αλευρώνουμε και τους τινάζουμε ελαφρά.
3. Έχουμε στο μεταξύ ζεστάνει ελαιόλαδο (τόσο όσο να καλύπτει το μισό κεφτέ όταν θα τηγανίζεται) σε φαρδύ τηγάνι και τηγανίζουμε  από κάθε πλευρά. Αφήνουμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
4.Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και σαλάτα.

Καλή όρεξη

Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

public

ariane

trivago

ATENA GOLD

BODYSHOP

BODYTALK