ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
- ½ ποτ. Λάδι
- ½ ποτ. Ζάχαρη
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 1κ.γλ. γαρίφαλο
- 1κ.γλ. μοσχοκάρυδο
- 2 ½ ποτ.χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 800 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.σ. μπέικιν
- 200γρ. σταφίδες και καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ανακατεύουμε λάδι, πορτοκάλι, κανέλα, ζάχαρη, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο,
ξύσμα και το μπέικιν.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και στο τέλος τις σταφίδες και τα καρύδια.Βάζουμε το μείγμα σε ταψί διαμέτρου 34cm
και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά στον αέρα
στην προτελευταία σκάλα.
Καλή επιτυχία
Μαρία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου