airtickets

λευκα ειδη

e-table

FOLLIE FOLLIE

SUGAR FREE

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Γιατί τα Χανιά δεν είναι μόνο καλοκαιρινός προορισμός



Μερικά χιλιόμετρα έξω από τα Χανιά, σε μια πλαγιά του Κισσάμου, κρυμμένος ανάμεσα στα βουνά, βρίσκεται ένας οικισμός βγαλμένος από άλλη εποχή. Στη Μηλιά δεν υπάρχει ηλεκτρικό και δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα.



Όσοι επιλέγουν να περάσουν λίγες ημέρες εκεί το κάνουν για να έρθουν σε επαφή με τη φύση, για να περνούν τα βράδια τους κάτω από το φως των αστεριών και να ακούνε μόνο τα πουλιά και τα νερά που τρέχουν από τα κοντινά ρυάκια.


Η Μηλιά βρίσκεται στα ημιορεινά (500 μ. υψόμετρο)  σε μία εξοχική τοποθεσία της επαρχίας Κισσάμου του Νομού Χανίων, και το κοντινότερο χωριό είναι το Βλάτος, σε απόσταση 4.5 χιλιόμετρων. 




Είναι χτισμένη στην πλαγιά του βουνού που σχηματίζει μια μικρή κοιλάδα και είναι κυριολεκτικά περιτριγυρισμένη από ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, που καλύπτεται από μία πολύ μεγάλη ποικιλία φυτών και δέντρων. Ο χώρος γύρω από τον οικισμό είναι περίπου 1200 στρέμματα, που παρέχει στον τόπο μία εξαιρετική ησυχία και μία αρμονία μοναδική.


Είναι ένα  κτισμένο χωριό,  με τρόπο παραδοσιακό και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον . Μια ομάδα ανθρώπων μετά από μακροχρόνιες προσπάθειες αναστήλωσε το μεσαιωνικό οικισμό, χτίζοντας στα ερείπια των παλιών αγροτόσπιτων 13 νέα σπίτια με ντόπια πέτρα και ξύλο, παλιά έπιπλα και ανέσεις βασικές, φύτεψαν χιλιάδες δέντρα, καλλιέργησαν συστηματικά τη γη.



Η Μηλιά διαθέτει 13 δωμάτια – σπίτια. Φτιαγμένα πάνω στα ερείπια των παλιών αγροτικών σπιτιών του οικισμού, με ντόπια υλικά – πέτρα και ξύλο και διακοσμημένα με παλιά έπιπλα, κρατούν αναλλοίωτα τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά της περιοχής. 



Σε κάποια από τα σπίτια κομμάτι της αρχιτεκτονικής τους, είναι τα βράχια που υπήρχαν σταθερά στη θέση τους  και χρησιμοποιήθηκαν από τους παλαιούς κατοίκους της Μηλιάς σαν κομμάτι του τοίχου. 




Η αρμονία των σπιτιών με το φυσικό περιβάλλον  θυμίζει χαμένους παραδείσους.  Θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι τα σπίτια έχουν «ξεφυτρώσει» από την γη.





Αν  είστε λάτρεις του περπατήματος έχετε έναν πολύ καλό λόγο να έρθετε  ως εδώ .Έξι σηματοδοτημένα μονοπάτια  από  5 έως και 18 χλμ.  θα σας φέρουν σε άμεση επαφή με την κρητική φύση. Μερικά ποδήλατα βουνού είναι επίσης στην διάθεση σας  για όμορφες κοντινές η μακρινές βόλτες .



Οργανώνονται μαθήματα  παραδοσιακής μαγειρικής και δοκιμή κρασιών  όπως  επίσης μπορείτε να γνωρίσετε την τοπική χλωρίδα που έχει μεγάλο ενδιαφέρον.





Επίσης  υπάρχει  ένας άλλος  χώρος  που μπορείτε να περάσετε την ώρα σας με επιτραπέζια παιχνίδια,  με την συντροφιά ενός βιβλίου  η ακούγοντας μουσική. 




Ο ίδιος χώρος εναλλακτικά μπορεί να φιλοξενήσει ομάδες ανθρώπων μέχρι 80 άτομα για μικρά συνέδρια ή συγκεντρώσεις. Υπάρχει και εξωτερικό αμφιθέατρο χωρητικότητας περίπου 60 ατόμων, όπου μπορεί να φιλοξενήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις και μικρά συνέδρια













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

public

ariane

trivago

ATENA GOLD

BODYSHOP

BODYTALK