airtickets

λευκα ειδη

e-table

FOLLIE FOLLIE

SUGAR FREE

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Σ' αυτό το χωριό σίγουρα θα χαλαρώσετε



Μόλις μια ώρα από τη Σπάρτη, ένα ορεινό χωριό της Λακωνίας, χτισμένο στις στις πλαγιές του Πάρνωνα σε υψόμετρο 1.100 μέτρων και είναι ένα από τα ομορφότερα καταφύγια για φθινοπωρινή απόδραση!




Ο λόγος για το Πολύδροσο, η κατά το πιο γνωστό  Τσίντζινα ή Τσίντσινα, ενώ κατά το παρελθόν, στην περιοχή  ομιλούνταν η τσακωνική διάλεκτος. 






Από το κέντρο του χωριού, ξεκινούν πεζοπορικά μονοπάτια, χαρτογραφημένα και σηματοδοτημένα. Τα περισσότερα από αυτά καταλήγουν σε πηγές ή σε εκκλησίες. Μονοπάτια  που η φυσική ομορφιά που προσφέρουν χορταίνει τις αισθήσεις.




Είναι χτισμένο στις πλαγιές του Πάρνωνα σε υψόμετρο 1.100 μέτρων και είναι ένα από τα ορεινότερα χωριά του νομού Λακωνίας. Τον χειμώνα το σύνολο σχεδόν των κατοίκων του μετακομίζει στο ημιορεινό χωριό Γκοριτσά ενώ, το καλοκαίρι οι κάτοικοί του είναι περίπου 400. 




Από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του χωριού είναι η εκκλησία του Αγ. Ιωάννη, το "Ψητό", η Αγ. Μαρίνα και το μοναστήρι των Αγ. Αναργύρων. 






Το χειμώνα η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους 0 βαθμούς κελσίου ενώ το χιόνι ξεπερνά το μισό μέτρο.





Το πέτρινο σχολείο του χωριού  ένα κτίσμα του 1891 στο κέντρο της πλατείας έγινε ξενώνας και οι παλιές αίθουσές του έγιναν δωμάτια, με μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση.




 Οι λίγοι κάτοικοι διατηρούν το χωριό καθαρό που δίνει στον επισκέπτη την εικόνα ενός φιλόξενου και ήσυχου τόπου.







Τα Τσίντζινα αποτελούν ιδανικό καταφύγιο για όσους επιζητούν τη χαλάρωση και την ηρεμία, αλλά και ορμητήριο για πεζοπορικές και ποδηλατικές εξερευνήσεις στον καταπράσινο Πάρνωνα.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

public

ariane

trivago

ATENA GOLD

BODYSHOP

BODYTALK