airtickets

λευκα ειδη

e-table

FOLLIE FOLLIE

SUGAR FREE

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Το διαμάντι της Σάμου



Το Κοκκάρι βρίσκεται 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Σάμου και σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει πληθυσμό 1.060 κατοίκους. 




Χτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα, παίρνοντας το όνομά του από το κοκκάρι, ένα είδος μικρού κρεμμυδιού, που καλλιεργείται στην περιοχή. 




Η μια εκδοχή λέει ότι το όνομα το οφείλει στην εκτεταμένη καλλιέργεια του κοκκαριού (κοκκάρι είναι το μικρό κρεμμύδι), αλλά η πιθανότερη είναι ότι το όνομά του το πήρε από τον πρώτο του σημαντικό οικιστή και ιδιοκτήτη.



 Τα παλιά χρόνια οι κάτοικοι ήταν κυρίως γεωργοί και αλιείς, αλλά σήμερα οι 1.000 περίπου μόνιμοι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με τον τουρισμό, δεδομένου ότι το Κοκκάρι είναι από τα πιο ανεπτυγμένα τουριστικά μέρη της Σάμου.



Τα όμορφα σπίτια, το μικρό γραφικό λιμάνι και οι παραλίες αποτελούν πόλο έλξης για τους ταξιδιώτες.





Η γραφικότητα του χωριού που οφείλεται στα καλοδιατηρημένα παλιά σπίτια και το λιμανάκι του, στην οργιαστικά πλούσια βλάστηση της περιοχής,  και φυσικά στις πανέμορφες παραλίες του προσελκύει πολλούς επισκέπτες. 




Πολλά παραδοσιακά εστιατόρια και γραφικές παραθαλάσσιες ταβέρνες προσφέρουν πολύ καλό φαγητό από την ντόπια κουζίνα.








Μπορείτε να επισκεφτείτε τις εκκλησίες της Παναγίας, από τις παλιότερες του χωριού, και τον νεότερο Άγιο Νικόλαο.





Βρίσκεται στη 3η θέση της λίστας Best European Destinations με τα «διαμάντια» της Ευρώπης για το 2016; Μάλλον δεν το έχετε ακούσει καν!












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

public

ariane

trivago

ATENA GOLD

BODYSHOP

BODYTALK