airtickets

λευκα ειδη

e-table

FOLLIE FOLLIE

SUGAR FREE

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

ΥΠΕΡΟΧΟ!!!!!

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ - Μια Μοναδική Ιταλική Συνταγή: ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ(4 άτομα μέτριο πυρέξ)
6κ.σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
350 gr κιμάς μοσχαρίσιος
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ντοματοπελτες
1 pumaro ντοματακια
1 καρότο κομμένο φέτες
λίγη κανέλα
200 gr τυρί τσένταρ τριμμένο
500 ml γάλα
30 gr βούτυρο
1 1/2 κουταλιά σούπας αλεύρι
1 πακέτο λαζάνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΚΙΜΑΣ.:Στην κατσαρόλα βάζουμε το λάδι  το κρεμμύδι το σκόρδο τα καροτακια σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτουμε τον κιμά ανακατεύοντας διαρκώς για λίγο μέχρι να πάρει χρώμα και προσθέτουμε τα ντοματάκια και ντοματοπελτε αλάτι και πιπέρι, λίγη κανέλα.Αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά και βγάζουμε από το μάτι.
ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΟΥ: Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατώνουμε καλά. Προσθέτουμε λίγο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς και στη συνέχεια προσθέτουμε 70 ml Γάλακτος ανακατεύοντας έντονα. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλο το υπόλοιπο γάλα ανακατεύοντας διαρκώς μειώνουμε κι άλλο τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 2 λεπτά.Αφαιρέστε από το μάτι και προσθέστε το τυρί αλάτι και πιπέρι.
ΤΕΛΟΣ σε ένα μέτριο πυρέξ στρώστε ποσότητα από τον κιμά ώστε να καλύψει τον πάτο του πυρέξ.Από πάνω βάλτε μια στώση λαζάνια και από πάνω ποσότητα κιμά για να καλύψετε τα λαζάνια και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η σάλτσα κιμά.Πάνω από την τελευταία στρώση λαζάνια προσθέστε τη σάλτσα τυριού.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνεται για 20-30 λεπτά..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

public

ariane

trivago

ATENA GOLD

BODYSHOP

BODYTALK