airtickets

λευκα ειδη

e-table

FOLLIE FOLLIE

SUGAR FREE

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Σαν σήμερα..
42
αυτοκτονεί σε ηλικία 43 ετών ο Μάρκος Ιούνιος Βρούτος, αρχηγός των συνωμοτών, που δολοφόνησαν τον Ιούλιο Καίσαρα. Τερματίζει τη ζωή του μετά την δεύτερη συντριπτική ήττα στους Φιλίππους από το στρατό των Οκταβιανού και Μάρκου Αντώνιου, όπου έχασε κάθε ελπίδα για αποκατάσταση της ρωμαϊκής Δημοκρατίας. Υπολογίζεται ότι είχε γεννηθεί το 85 π.Χ.
1912
ο τουρκικός στρατός υποχωρεί συνεχώς κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους. Καταλαμβάνονται και τα Γιαννιτσά
.1914 
 Η Μεγάλη Βρετανία κηρύσσει τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και προσαρτά την Κύπρο.
1915
35.000 γυναίκες διαδηλώνουν στη Νέα Υόρκη, διεκδικώντας δικαίωμα ψήφου.
1921
πεθαίνει ο Τζον Μπόιντ Ντάνλοπ, σκοτσέζος κτηνίατρος που εφηύρε το ελαστικό με σαμπρέλα. [γεν. 5/2/1840]
1941 
 Γερμανικά στρατεύματα κατοχής πυρπολούν οικίες του χωριού Μεσόβουνο της Κοζάνης και εκτελούν 157 κατοίκους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι ήρωες του Ελληνοϊταλικού Πολέμου.

1942
κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αρχίζει η συμμαχική επίθεση στη Δ. Αφρική με συμμετοχή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και διεξάγεται η Μάχη του Ελ Αλαμέιν, όπου έχει οχυρωθεί το Άφρικα Κορπ του στρατηγού Ρόμελ. Οι γερμανικές γραμμές θα καμφθούν δυο μέρες αργότερα.
1944 
 Αρχίζει η Ναυμαχία του Λέιτε στα ανοιχτά των Φιλιππίνων, μεταξύ Αμερικανών και Ιαπώνων, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Θεωρείται η μεγαλύτερη ναυμαχία της ανθρώπινης ιστορίας.
1954
μετά από πολλές συνεδριάσεις στο Παρίσι οι σύμμαχοι, νικητές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, συμφωνούν να δώσουν τέλος στην κατοχή της Γερμανίας. Την ίδια μέρα δημιουργείται η Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση, ενώ η Δυτική Γερμανία γίνεται δεκτή στο ΝΑΤΟ.
1957
πεθαίνει ο κορυφαίος Γάλλος σχεδιαστής μόδας Κριστιάν Ντιόρ.
Καλή Κυριακή σε όλους


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

public

ariane

trivago

ATENA GOLD

BODYSHOP

BODYTALK