airtickets

λευκα ειδη

e-table

FOLLIE FOLLIE

SUGAR FREE

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Ένα παραθαλάσσιο χωριό


Το Λιμένι είναι ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό της Μάνης  που συνδυάζει αρμονικά τη θάλασσα και το παραδοσιακό τοπίο και εντυπωσιάζει με τη γραφικότητά του και τη διατήρηση των μανιάτικων χαρακτηριστικών στην αρχιτεκτονική.





Βρίσκεται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από την Αρεόπολη και περίπου 27 χιλιόμετρα από το Γύθειο και ο επισκέπτης φεύγει από εκεί γεμάτος εικόνες και όμορφες αναμνήσεις. Μια λωρίδα επίγειου παραδείσου με πέτρινα σπίτια πάνω στο νερό. Το Λιμένι ήταν το επίνειο της Αρεόπολης και κατά συνέπεια το λιμάνι της οικογένειας Μαυρομιχάλη. 


Το παλάτι του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη έχει αναστηλωθεί και ο τετραώροφος πύργος του υψώνεται επιθετικά στο τοπίο. Το αρχοντικό των Μαυρομιχαλαίων, που δείχνει την οικονομική ανάπτυξη του χωριού κατά τα προεπαναστατικά χρόνια, έχει αναπαλαιωθεί και χρησιμοποιείται σαν Μουσείο (Μπενάκειο).


Ετούτος ο οικισμός παραμένει γραφικός και όμορφος. Δίχως πολλές παρεμβάσεις μοιάζει σαν ζωγραφιά όταν τον κοιτάς από ψηλά.




Κοντά στο εκκλησάκι του Αη Σώστη είναι ο ανδριάντας του Πετρόμπεη, ενώ στη περιοχή βρίσκεται και ο ερειπωμένος Ναός της Παναγιάς της Βρεττής.





Στις θέσεις Απήδημα και Καλαμάκια, έχουν βρεθεί απολιθωμένα οστά προϊστορικών ζώων και οστά από σκελετούς ανθρώπων.


Διαθέτει καλά καταλύματα που θα καλύψουν τις απαιτήσεις σας για μια ευχάριστη διαμονή.
Η ψαροταβέρνα του Τάκη στο Λιμένι μπορεί να χαρακτηριστεί εξαιρετική από κάθε άποψη και προτείνεται ανεπιφύλακτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

public

ariane

trivago

ATENA GOLD

BODYSHOP

BODYTALK