ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ
- 750 γρ. κιμά
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- ½ φλ. ρύζι
- ½ φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 αβγά
- 3 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1-2 λεμόνια
- 1 κύβος κνορ
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα να βράσει και προσθέτουμε τα καρότα και τον κύβο κνορ.
Βάζουμε τον κιμά σε ένα λεκανάκι
και προσθέτουμε το ρύζι, το κρεμμύδι ,τον μαϊντανό, το 1 αβγό αλάτι και πιπέρι .
Ζυμώνουμε καλά.
Μόλις βράσει το νερό ,πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και
τα βάζουμε στην κατσαρόλα Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά
και να μείνουν με όσο ζουμί θέλουμε.
Χτυπάμε το ασπράδι του αβγού μαρέγκα ,
προσθέτουμε μετά τον κρόκο και το χυμό του λεμονιού και
προσθέτουμε σιγά σιγά ζουμί από τα γιουβαρλάκια .
Μετά περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια με το μείγμα ,
και ανακινούμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά για να δέσει η σάλτσα.
Καλή όρεξη
Μαρία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου