Μια υπέροχη κοτόπιτα
ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ
Υλικά
• 1 μικρό κοτόπουλο
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• ½ πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
• 3 καρότα μέτρια, τριμμένα
• 3 κρεμμύδια κόκκινα ξερά σε λεπτές φέτες
• 4 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• 100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
• 100 γραμ. κασέρι τριμμένο
• 2 αυγά χτυπημένα
• ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
• ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
• 2 φύλλα σφολιάτα
• λίγο μοσχοκάρυδο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• ½ πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
• 3 καρότα μέτρια, τριμμένα
• 3 κρεμμύδια κόκκινα ξερά σε λεπτές φέτες
• 4 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• 100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
• 100 γραμ. κασέρι τριμμένο
• 2 αυγά χτυπημένα
• ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
• ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
• 2 φύλλα σφολιάτα
• λίγο μοσχοκάρυδο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα με νερό που να το σκεπάζει, βράζουμε το κοτόπουλο μέχρι να μαλακώσει καλά. (Αν θέλουμε το κοτόπουλο και ο ζωμός που θα μας μείνει να έχουν καλύτερη γεύση, προσθέτουμε ένα καρότο κι ένα κρεμμύδι και τα βράζουμε όλα μαζί). Παίρνουμε το κοτόπουλο όταν κρυώσει και το ξεψαχνίζουμε σε μικρά κομματάκια. | |
Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.Προσθέτουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και τα σωτάρουμε,ανακατεύοντας συνεχώς, για 10΄ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να πάρουν χρώμα. Έπειτα προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μοσχοκάρυδο, την πιπεριά, το τεμαχισμένο κοτόπουλο, κι ανακατεύουμε καλά. Τ’ αφήνουμε περίπου για 10΄, μέχρι να πιουν τα υγρά τους εντελώς, ανακατεύοντας συνέχεια. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τα αυγά και αλατοπιπερώνουμε. Αν η γέμιση βγάλει υγρά, την πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι. | |
Σ' ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος ή ταψί, απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση, την απλώνουμε να πάει παντού και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. Στη συνέχεια, με τα δάχτυλα μας, γυρίζουμε τα φύλλα προς τα μέσα. Μ' ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε την επιφάνεια σε λωρίδες κατά πλάτος. Έπειτα χτυπάμε το αυγό με το γάλα και αλείφουμε την πίτα. Ψήνουμε στους 200°C στον αέρα, στην μεσαία σχάρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα μας. Αν αρχίσει να ροδίζει πολύ νωρίς, σκεπάζουμε την πίτα με αλουμινόχαρτο. |
Μαρία
είναι πολύ νόστιμη!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή