airtickets

λευκα ειδη

e-table

FOLLIE FOLLIE

SUGAR FREE

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΗ
  • 1 πακέτο πτι μπερ ή digestive
  • 250 gr λιωμένο βούτυρο
    ΓΕΜΙΣΗ
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 1κ.σ. βούτυρο
  • 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κούπες τσαγιού νερό
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • ¼ κούπας κάστερ πάουντερ
  • ¼ κ.γλ. αλάτι
  • Χυμό από 3-4 λεμόνια
  • Ξύσμα από 3-4 λεμόνια
    ΜΑΡΕΓΚΑ
  • 3 ασπράδια αυγών
  • ¼ κ.γλ.αλάτι
  • ½ κούπα ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα ,τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και τα στρώνουμε στο ταψάκι μας.
Βάζουμε σε κατσαρόλα με δυνατή φωτιά την ζάχαρη ,την  κάστερ πάουντερ, το αλεύρι ,το αλάτι και λίγο λίγο το νερό. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς. Μετά προσθέτουμε το βούτυρο ,το χυμό και το ξύσμα. Βάζουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
Για την μαρέγκα χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι και προσθέτουμε σταδιακά την ζάχαρη.

Την απλώνουμε πάνω από την κρέμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

public

ariane

trivago

ATENA GOLD

BODYSHOP

BODYTALK