ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι
ή λιγκουίνι
1 κιλό γαρίδες μεσαίου μεγέθους
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
1 1/2 ποτ. κρασιού λευκό κρασί
8 κουτ. ελαιόλαδο
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουτ. γλ. ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 κουτ. γλ. μπούκοβο καυτερό (προαιρετικό)
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κιλό γαρίδες μεσαίου μεγέθους
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
1 1/2 ποτ. κρασιού λευκό κρασί
8 κουτ. ελαιόλαδο
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουτ. γλ. ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 κουτ. γλ. μπούκοβο καυτερό (προαιρετικό)
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις πλένουμε, τις αλατίζουμε
και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
και τη σκελίδα του σκόρδου ολόκληρη.
Μόλις τα κρεμμύδια ξανθύνουν σβήνουμε με το κρασί
Μόλις τα κρεμμύδια ξανθύνουν σβήνουμε με το κρασί
και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πολτό ντομάτας,
ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το μπούκοβο.
Αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράζει περίπου για 20 λεπτά
Αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράζει περίπου για 20 λεπτά
και στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό και τις γαρίδες
και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα πέντε λεπτά.
Βράζουμε τα μακαρόνια μας, να κρατάνε ( al dente ),
Βράζουμε τα μακαρόνια μας, να κρατάνε ( al dente ),
τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα ανακατεύοντας συνέχεια
μέχρι να ενσωματωθούν με την σάλτσα.
Σερβίρουμε αμέσως
ΚΑΛΗ ΕΠΤΥΧΙΑ
ΜΑΡΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου