airtickets

λευκα ειδη

e-table

FOLLIE FOLLIE

SUGAR FREE

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

ΓΛΥΚΙΑ ΑΜΑΡΤΙΑ...

Σοκολατένιο ρολό με γλάσο: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ


ΥΛΙΚΑ
  • Για το κέικ: 5 αυγά, με τον κρόκο και το ασπράδι χωριστά
  • 250 ml ζάχαρη άχνη (1 κούπα) συν λίγη επιπλέον για το πασπάλισμα
  • 80 ml κακάο (1/3 κούπας)
  • 60 ml αλεύρι για όλες τις χρήσεις (1/4 κούπας)
  • Για τη γέμιση: 2,5 ml στιγμιαίος καφές (1/2 κ.γ.)
  • 2,5 ml στιγμιαίος καφές (1/2 κ.γ.)
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 80 ml ζάχαρη άχνη (1/3 κούπας)
  • 45 ml κακάο (1 ½ κ. σ.)
  • Για το γλάσο: 30 γρ. κουβερτούρα
  • 30 ml βούτυρο (2 κ.σ.)
  • 5 ml εκχύλισμα βανίλιας (1 κ.γ.)
  • 375 ml ζάχαρη άχνη (1 ½ κούπα)
  • 45-60 ml γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Βουτυρώστε καλά ένα σκεύος για κέικ τύπου swiss roll. Καλύψτε με χαρτί ψησίματος, βουτυρώστε ξανά και πασπαλίστε με αλεύρι.

    2. Σε ένα μπολ χτυπήστε τα ασπράδια των αβγών μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα. Σταδιακά, προσθέστε 125 ml ζάχαρη άχνη (μισή κούπα) μέχρι το μείγμα να γίνει σαν μαρέγκα και αφήστε στην άκρη.

    3. Σε ένα μπολ χτυπήστε τους κρόκους των αυγών και 125 ml (μισή κούπα) ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν ένα παχύρρευστο, ανοιχτό κίτρινο μείγμα. Ανακατέψτε το κακάο με το αλεύρι. Προσθέστε το μείγμα από τα ασπράδια και τα απλώστε στο σκεύος που έχετε προετοιμάσει.

    4. Ψήστε για 13 με 15 λεπτά, μέχρι η κορυφή να ξαναφουσκώνει όταν την πιέζετε ελαφρά.

    5. Πασπαλίστε ένα κομμάτι ύφασμα με ζάχαρη άχνη. Μόλις βγάλετε το κέικ από τον φούρνο, τοποθετήστε το πάνω στο ζαχαρωμένο ύφασμα. Ξεκινώντας από τη μία πλευρά, τυλίξτε το μαζί με το ύφασμα ώστε το ύφασμα να μείνει στο εσωτερικό του. Αφήστε το να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.

    6. Για τη γέμιση: διαλύστε τον καφέ σε νερό. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και το κακάο. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει μαρέγκα και τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο.

    7. Σε ένα μικρό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ή στον φούρνο μικροκυμάτων, λιώστε τη σοκολάτα και το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν. Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και την ζάχαρη άχνη εναλλάξ με το γάλα. Χτυπήστε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει αφράτη και αφρώδη υφή.

    8. Για να στήσετε το γλυκό, ξετυλίξτε το κέικ, αφαιρέστε το χαρτί ψησίματος, αλείψτε τη γέμιση στο εσωτερικό και ξανατυλίξτε το κέικ χωρίς το ύφασμα. Περιχύστε με το γλάσο έτσι ώστε να δημιουργήσετε όψη ξύλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

public

ariane

trivago

ATENA GOLD

BODYSHOP

BODYTALK