airtickets

λευκα ειδη

e-table

FOLLIE FOLLIE

SUGAR FREE

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Το πρώτο κύτταρο της τουριστικής και αθλητικής χιονοδρομίας στη χώρα μας...

Το Σέλι είναι χτισμένο στο όρος Βέρμιο, σε υψόμετρο 1400 - 1540 μέτρων και βρίσκεται δυτικά της Βέροιας σε απόσταση 25 χιλιομέτρων και νοτιοδυτικά της Νάουσας σε απόσταση 15 χιλιομέτρων.




Ιδρύθηκε μεταξύ των ετών 1826 - 1835 από Βλάχους κτηνοτρόφους που ήρθαν από την Πίνδο και συγκεκριμένα από τις περιοχές Αβδέλας (κυρίως) και Σαμαρίνας.



Σημείο αναφοράς το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου, που λειτουργεί από το 1934 (τότε οργανώθηκαν οι πρώτοι πανελλήνιοι αγώνες χιονοδρομίας) και θεωρείται εύλογα το πρώτο κύτταρο της τουριστικής και αθλητικής χιονοδρομίας στη χώρα μας.
Η άνετη πρόσβαση (αφενός μεν μέσω της Εγνατίας Οδού και της επαρχιακής οδού Βέροιας-Σελίου, αφετέρου δε μέσω της επαρχιακής οδού Νάουσας-Σελίου), οι άριστες κλιματολογικές συνθήκες και οι υποδειγματικές εγκαταστάσεις πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία ενός πρότυπου χιονοδρομικού κέντρου.







Κύρια χαρακτηριστικά του Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου είναι οι πολυάριθμοι αναβατήρες σύγχρονης κατασκευής, οι ποικίλες πίστες (πίστες καταβάσεως με διάφορα επίπεδα δυσκολίας, πίστες δρόμων αντοχής, baby πίστες, διαδρομές για σκι και snowboard εκτός πίστας), το σαλέ και τα καταστήματα ενοικίασης και πώλησης εξοπλισμού σκι καιsnowboard, τα καταφύγια του ΣΧΟ Βέροιας και του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης, οι ενδιαφέρουσες ορειβατικές διαδρομές (μεταξύ αυτών, το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Μεγάλων Διαδρομών Ε4), καθώς και οι επαρκέστατοι χώροι στάθμευσης.
Όσοι αγαπούν την ορεινή πεζοπορία μπορούν να ακολουθήσουν το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4, που διασχίζει πυκνό μικτό δάσος κυρίως οξιάς και δευτερευόντως έλατου, περίπου παράλληλα με το δρόμο που οδηγεί στη Νάουσα.Άλλη πρόταση για περπάτημα αποτελεί η διάσχιση του φαραγγιού του Σελίου, μήκους 5 χλμ., στο οποίο βρίσκεται και το σπήλαιο "Τρύπα του Μιχάλη".
 






Στην ευρύτερη περιοχή θα βρείτε αρκετά καταλύματα που μπορούν να καλύψουν τις διαφορετικές απαιτήσεις σας..Εμάς μας άρεσε πολύ και το προτείνουμε το Villa Vadola στο χωριό Αρκοχώρι το οποίο απέχει 20 χιλιόμετρα περίπου από το χιονοδρομικό του Σελίου. Τα δωμάτιά του έχουν παραδοσιακή διακόσμηση βασισμένη στην πέτρα και το ξύλο και μερικά από αυτά διαθέτουν και τζάκι. Διαθέτει επίσης εστιατόριο με ωραία κουζίνα  και μπαρ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

public

ariane

trivago

ATENA GOLD

BODYSHOP

BODYTALK