airtickets

λευκα ειδη

e-table

FOLLIE FOLLIE

SUGAR FREE

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Απίστευτο τοπίο, δεν θα πιστεύετε πως βρίσκεται στην Ελλάδα

Αποτελεί πόλο έλξης και σημείο αναφοράς για τους φυσιολάτρες και τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού, καθώς συνδυάζει το μαγευτικό φυσικό περιβάλλον με τις υποδειγματικές τουριστικές εγκαταστάσεις. Η Λίμνη Πλαστήρα είναι λίμνη που βρίσκεται στο οροπέδιο της Νεβρόπολης στο Νομό Καρδίτσας. Είναι τεχνητή λίμνη και το επίσημό της όνομα είναι λίμνη Ταυρωπού. 


Οι επισκέπτες της περιοχής έχουν τη δυνατότητα να επιδοθούν σε πολλές  δραστηριότητες: διαδρομές πεζοπορίας και αναρρίχησης, ιππασία, κάνοε- καγιάκ, ορεινή ποδηλασία, σκοποβολή, κολύμβηση-διάπλους της λίμνης.





Κατά πρώτον, η περιοχή της λίμνης Πλαστήρα προσφέρεται για άμεση επαφή με τη φύση μέσα από εκπληκτικές διαδρομές πεζοπορίας και αναρρίχησης. Το δίκτυο μονοπατιών στα πανέμορφα βουνά της περιοχής διαθέτει την αναγκαία σήμανση για ασφαλείς διαδρομές μέσα σε πυκνά δάση καστανιάς, βελανιδιάς, ελάτου και οξιάς, με πρόσθετο δέλεαρ την υπέροχη θέα στη λίμνη.



Για την εξυπηρέτηση των ορειβατών λειτουργούν το ορειβατικό καταφύγιο Αγράφων στη θέση «Καραμανώλη» Νεράιδας (υψόμετρο 1.536) και το ορειβατικό καταφύγιο «Ελατάκος», στην ομώνυμη θέση, στο δάσος Μπελοκομίτη (υψόμετρο 1.455).Επίσης, η λίμνη Πλαστήρα είναι ιδανική για ιππασία.





 Μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν τις βόλτες τους με άλογο στις οργανωμένες φάρμες που βρίσκονται ανάμεσα στα χωριά Μορφοβούνι και Καλύβια Πεζούλας.
Για τους λάτρεις του  κάνοε-καγιάκ, η λίμνη Πλαστήρα προσφέρει γαλήνιες διαδρομές με καταπληκτική θέα στα βουνά και τις κορυφές που υψώνονται ολόγυρα. 



Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να νοικιάσουν σκάφη στην πλαζ της Πεζούλας και στο Βοτανικό Κήπο ΝεοχωρίουΕπιπροσθέτως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δοκιμάζουν τις ικανότητές τους στη σκοποβολή, καθώς στη Νεράιδα λειτουργεί οργανωμένος χώρος σκοποβολής.


Το Νεοχώρι –το πιο αναπτυγμένο τουριστικά σε σχέση με τα υπόλοιπα χωριά– απλώνεται στην πλαγιά και προσφέρει πανοραμική θέα στη Λίμνη Πλαστήρα. Γνωστά και ως «Παραλία», τα Καλύβια Πεζούλας, σε απόσταση αναπνοής από τη λίμνη, στη νοτιοδυτική της πλευρά, πήραν το όνομά τους από τις μονόχωρες πρόχειρες κατασκευές από καλάμια και λάσπη στις οποίες αποθήκευαν τα αγροτικά προϊόντα και τα εργαλεία τους οι αγρότες της περιοχής. 

Η Νεράιδα, μέσα στα έλατα, σε υψόμετρο 1.120 μ. και με θέα στη λίμνη που θα σας κόψει την ανάσα, προσφέρεται για διαδρομές μέχρι τη βρύση του Αλεξανδρή ή το Ναό Γενεσίου Θεοτόκου ( 16ος αιώνας ) στα 3 χλμ. βορειοανατολικά του χωριο.











Η Καστανιά, κρυμμένη σε μια κατάφυτη από έλατα περιοχή, αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της κατασκήνωσης, καθώς στην περιοχή λειτουργεί οργανωμένο κάμπινγκ.







Άλλα όμορφα χωριά είναι η Πεζούλα, χτισμένη στις όχθες του Μεγάλου Ποταμού, με τα σπίτια του οικισμού να απλώνονται στις δύο πλευρές της ρεματιάς με τις καστανιές, τα έλατα και τις βελανιδιές, και η Μπελοκομύτη, σκαρφαλωμένη σε μια γραφική πλαγιά των Αγράφων, με τα πετρόχτιστα σπίτια, τις λουλουδιασμένες αυλές και τα ξυλόγλυπτα μπαλκόνια να «διακοσμούν» τα στενά της δρομάκια.



Πού να μείνετε:

Υπάρχουν πολλά καλά καταλύματα στην περιοχή. Εμείς επιλέξαμε να σας συστήσουμε το Pandion Boutique Hotel & suites. Βρίσκεται στο Νεοχώρι και διαθέτει υπέροχη θέα στη Λίμνη. Τα κομψά διακοσμημένα διαμερίσματά του διαθέτουν και τζάκι. Στο ξενοδοχείο προσφέρεται παραδοσιακό πρωινό με σπιτικές πίτες και γλυκά.














Για το φαγητό σας προτείνουμε:

Προτείνουμε  το «Αγνάντι», μια ταβέρνα στο Νεοχώρι, με ωραιότατα πιάτα χορτόπιτα, μπατζίνα και πλαστό, τις πιο διάσημες πίτες της Θεσσαλίας.  
Στο «Φαγοτόπι», στα Καλύβια Πεζούλας, εκτός από τα πιάτα της παραδοσιακής κουζίνας, μπορείτε να δοκιμάσετε μια μεγάλη ποικιλία από  ορεκτικά και σαλάτες. 
Σίγουρα πρέπει να ξεχάσετε τη δίαιτα αν βρεθείτε εκεί και να απολαύσετε τις αγνές γεύσεις!

 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

public

ariane

trivago

ATENA GOLD

BODYSHOP

BODYTALK