ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΠΑΜΑ
ΥΛΙΚΑ:
2,5 κιλά κουνουπίδι
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ πάστα ντομάτας
1-2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε το κουνουπίδι από τα εξωτερικά φύλλα και το κοτσάνι. Το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
Το πλένουμε και το στραγγίζουμε.
Το βάζουμε σε ένα μπολ και το περιχύνουμε με το χυμό των λεμονιών.
Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε σε τηγάνι το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε λίγο λίγο το κουνουπίδι
Βάζουμε τα τηγανισμένα κομμάτια σε μία κατσαρόλα και στο λάδι του τηγανιού ρίχνουμε και το κρεμμύδι να ξανθύνει ελαφρά.
Προσθέτουμε τη ντομάτα αραιωμένη σε ένα φλιτζάνι νερό και αφού πάρει μερικές βράσεις αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στην κατσαρόλα με το κουνουπίδι.
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφού αρχίσει το φαγητό να βράζει προσθέτουμε ακόμα ένα φλιτζάνι νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει ώστε να μείνει μόνο με το λάδι του.
Μαρία
ΥΛΙΚΑ:
2,5 κιλά κουνουπίδι
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ πάστα ντομάτας
1-2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε το κουνουπίδι από τα εξωτερικά φύλλα και το κοτσάνι. Το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
Το πλένουμε και το στραγγίζουμε.
Το βάζουμε σε ένα μπολ και το περιχύνουμε με το χυμό των λεμονιών.
Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε σε τηγάνι το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε λίγο λίγο το κουνουπίδι
Βάζουμε τα τηγανισμένα κομμάτια σε μία κατσαρόλα και στο λάδι του τηγανιού ρίχνουμε και το κρεμμύδι να ξανθύνει ελαφρά.
Προσθέτουμε τη ντομάτα αραιωμένη σε ένα φλιτζάνι νερό και αφού πάρει μερικές βράσεις αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στην κατσαρόλα με το κουνουπίδι.
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφού αρχίσει το φαγητό να βράζει προσθέτουμε ακόμα ένα φλιτζάνι νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει ώστε να μείνει μόνο με το λάδι του.
Μαρία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου