ΥΛΙΚΑ
- 2 πακέτα σαβαγιάρ
- 1 ασπράδι αυγού
- 250gr τυρί σε κρέμα
- 1 Morfat σε τσίγκινο κουτάκι
- 1 κρέμα γάλακτος μεγάλη
- 250gr ζάχαρη άχνη
Για το σιρόπι
- 3φλ. νερό
- 1φλ. Ζάχαρη
- 3 κ.γλ. νες καφέ
- 3κ.σ. κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε τα υλικά σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε
και το αφήνουμε να πάρει μι α βράση.
Προσθέτουμε λίγο κονιάκ και απομακρύνουμε από την φωτιά.
Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο σιρόπι και τα τοποθετούμε σε ένα ορθογώνιο πυρέξ .
Στο μίξερ χτυπάμε το ασπράδι μαρέγκα και προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος,
την ζάχαρη άχνη, το μορφατ και το τυρί .
Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια αφράτη και σφιχτή κρέμα.
Την ρίχνουμε πάνω από τα σαβαγιάρ και το βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
Πασπαλίζουμε με κακάο πριν σερβίρουμε
Μαρία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου