airtickets

λευκα ειδη

e-table

FOLLIE FOLLIE

SUGAR FREE

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Τούρτα Serrano

Κάθε ζαχαροπλαστείο που ήθελε να προσελκύσει πελατεία τη δεκαετία του '60,έβαζε την πάστα Serrano σε περίοπτη θέση στη βιτρίνα του,καθώς ήταν μια από τις αγαπημένες επιλογές των πελατών .Σήμερα μπορούμε να τη βρούμε σε διάφορες παραλλαγές της.




Υλικά για τη βάση:

125 γρ.αλεύρι
20 γρ.κακάο(το κοσκινίζουμε σε λαδόκολλα )
5 αυγά 
125 γρ.ζάχαρη (κοσκινίζουμε σε λαδόκολλα)

Υλικά για το σιρόπι :
250γρ.νερό
150γρ.ζάχαρη 

Υλικά για την κρέμα :


180γρ.κουβερτούρα 55%κακάο
170γρ.ιταλική μαρέγκα *
80γρ.κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά
400γρ.κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά σε παχύρρευστη μορφή 

*Για την ιταλική μαρέγκα :Θα χρειαστούμε 40γρ νερό ,180γρ.ζάχαρη κρυσταλλική ,3 ασπράδια αυγού .Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό έως ότου η θερμοκρασία φτάσει τους115 βαθμούς .Σ' αυτο το στάδιο χτυπάμε τα αυγά σε μαρέγκα και συνεχίζουμε να βράζουμε τη ζάχαρη μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 123-125 βαθμούς και αμέσως την αδειάζουμε σιγά-σιγά μέσα στη μαρέγκα συνεχίζοντας το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά.



  Εκτέλεση για τη βάση:


  Κοσκινίζουμε το κακάο μαζί με το αλεύρι .Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ έως ότου αφρατεψουν. Ρίχνουμε μέσα σ' αυτα το κοσκινισμένο κακάο και το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια πλαστική κουτάλα (μαριζ).Αδειάζουμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ.και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά στον αέρα .Αφήνουμε να κρυώσει .Είναι προτιμότερο να το φτιάχνουμε μια μέρα νωρίτερα ώστε να κόβεται πιο εύκολα .
  
          Εκτέλεση για το σιρόπι :


  Βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη για 2 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει .

        Εκτέλεση για την κρέμα :


  Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι στους 50 βαθμούς ,δηλαδή να είναι απλώς ζέστη και την ανακατεύουμε με την ιταλική μαρέγκα (να μην είναι πολύ παγωμένη ).Προσθέτουμε τα 80 γρ.κρέμα γάλακτος και συνεχίζοντας το απαλό ανακάτεμα ενσωματώνουμε και την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος .


            Συναρμολόγηση :


  Κόβουμε τη βάση σε 3 δίσκους .Σε ένα τσέρκι η ταψί διαμέτρου 24 εκ.και ύψους 4 εκ.,τοποθετούμε τον ένα δίσκο ,τον βρέχουμε με το σιρόπι και τον καλύπτουμε με ένα μέρος της κρέμας .Συνεχίζουμε επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία και στους άλλους δυο δίσκους μόνο που τον τρίτο τον γαρνίρομαι με τη βοήθεια ενός κορνέ,με την υπόλοιπη κρέμα αφού ξεφορμάρομαι το γλυκό .

  Καλή απόλαυση και καλή επιτυχία !
        Χριστίνα😊😉🍰

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

public

ariane

trivago

ATENA GOLD

BODYSHOP

BODYTALK