ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
300γρ σοκολάτα κουβερτούρα
300ml κρέμα γάλακτος
80γρ ζάχαρη
4 αβγά
1 σφηνάκι ρούμι
χυμός λεμονιού
ξύσμα από πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια
και την βάζουμε σε κατσαρολάκι
σε χαμηλή φωτιά.
Όταν λιώσει προσθέτουμε 100ml κρέμα γάλακτος
και 4 κουταλιές ζάχαρη και ανακατεύουμε συνέχεια.
και 4 κουταλιές ζάχαρη και ανακατεύουμε συνέχεια.
Στην συνέχεια απομακρύνουμε από την φωτιά και ανακατεύοντας γρήγορα
προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν και το ρούμι, και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε καλά την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, και σε άλλο μπολ τα ασπράδια
με το λεμόνι και την υπόλοιπη ζάχαρη.
Προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας πρώτα την κρέμα γάλακτος
και στην συνέχεια την μαρέγκα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω.
Την μοιράζουμε σε μπολάκια και την βάζουμε στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία
Μαρία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου