airtickets

λευκα ειδη

e-table

FOLLIE FOLLIE

SUGAR FREE

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ!

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ

ΥΛΙΚΑ
  • 1/2 κιλό μακαρόνια χοντρά
  • 250 γρ κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη
  • 750γρ κιμάς
  • 1/2 φλ. κρασί λευκό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • 1/2 συσκ.  πουμαρό
  • κανέλα
  • αλάτι πιπέρι
  • φρυγανιά τριμμένη
Για την μπεσαμελ
  • 6 κ.σ. κοφτές βούτυρο γάλακτος
  • 7-8 κ.σ. κοφτές αλεύρι
  • 4φλ. γάλα χλιαρό
  • 2 κρόκοι αυγών
  • αλάτι πιπέρι
  • λίγο μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών που θα χρησιμοποιήσουμε στην μπεσαμέλ και τα ανακατεύουμε με τα μακαρόνια. Πασπαλίζουμε με το μισό τυρί.κατόπιν  φτιάχνουμε τον κιμά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο ,το κρεμμύδι και τον κιμά να τσιγαριστεί .Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το πουμαρό και λίγο νερό ,προσθέτουμε αλάτι ,πιπέρι και λίγη κανέλα  και το αφήνουμε να βράσει και να πιει τα υγρά του. Μετά κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί.
Ρίχνουμε τα μισά μακαρόνια στο ταψί ,τα στρώνουμε και ρίχνουμε τον κιμά. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια από πάνω .Κατόπιν ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ.
Σε μια πλατεία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα αυγών να διαλυθεί καλά. Απομακρύνουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε σιγά σιγά το χλιαρό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. τοποθετούμε πάλι στην φωτιά , προσθέτουμε τους κρόκους καλά χτυπημένους και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ και να γίνει λεία σαν κρέμα .Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και την βάζουμε πάνω από τα μακαρόνια. Την στρώνουμε καλά και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε στους 200 μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΜΑΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

public

ariane

trivago

ATENA GOLD

BODYSHOP

BODYTALK